Optimizacija, uređivanje Linkedin profila

Želiš saznati kako se stvara dobar LinkedIn profil i dati mogućnost headhunterima da te pronađu, poboljšati karijeru

Top 10 LinkedIn savjeta

Top 10 LinkedIn savjeta

Tražite profesionalne usluge ili posao? LinkedIn je pravo mjesto za vas. Zamislite ga kao poboljšanu verziju Facebooka, ali umjesto prijatelja stvarat ćete poslovne veze, promovirati sebe ili vašu firmu kako biste našli najpogodniji posao ili zaposlenike. Ovaj će vam članak pomoći da glatko uplovite u LinkedIn zajednicu, neovisno o tome tražite li posao ili zaposlenike.

1. Informirajte se

Kao prvo, bilo koji poslovni pothvat neće biti moguć bez određenih informacija. Ako ste izabrali LinkedIn kao stranicu za pronalaženje posla ili zaposlenika, najprije se morate informirati prije nego nepromišljeno uronite u iznimno velik svijet ove stranice. Stvorite osnovni Linkedin profil, upoznajte se sa stranicom, upotrijebite tražilicu kako bi se upoznali s mogućnostima LinkedIn-a, ili jednostavno pročitajte ovaj članak.

Nastavi čitati

14 Stvari koje nisu dobre na Linkedin profilu

14 Stvari koje nisu dobre na Linkedin profilu
1. Linkedin Profil vam je pun gramatičkih pogrešaka

Istaknuto je kako mnogi korisnici na svom profilu imaju puno gramatičkih pogrešaka, tzv. tipfelera. Pogreške se ponekad mogu uočiti u krivo napisanom imenu kompanije, zvanja, pa čak i vlastita imena. LinkedIn nema ugrađen alat za provjeru gramatičkih pogrešaka, no to ne bi trebao biti problem, smatra Kim. Za to postoje internet pretraživači poput Firefoxa, Chromea, Safarija i sličnih, koji će podcrtati krivo napisane riječi. Sandra ističe kako prilikom kreiranja profila na LinkedInu treba biti jednako oprezan, baš kao i pri pisanju životopisa.

2. Nemate profilnu fotografiju

Dodavanje vlastite fotografije na profil može vam biti od velike pomoći jer će vas na jedan svojevrstan način diferencirati od ostalih korisnika te pomoći potencijalnom poslodavcu da stekne o vama vizualan dojam. Čak su i istraživanja potvrdila kako su profili sa fotografijama puno više ‘klikani’ nego oni na kojima nema fotografije korisnika. Neka su istraživanja čak došla do zaključka kako poslodavci puno više vremena provode proučavajući korisničku fotografiju nego navedene kvalifikacije. Što je još gore, ljudi obično pretpostavljaju da je riječ o ružnoj osobi ukoliko na profilu nema fotografije.

Nastavi čitati

Zadnji članci