Optimizacija, uređivanje Linkedin profila

Želiš saznati kako se stvara dobar LinkedIn profil i dati mogućnost headhunterima da te pronađu, poboljšati karijeru

Top 10 LinkedIn savjeta

Top 10 LinkedIn savjeta

Tražite profesionalne usluge ili posao? LinkedIn je pravo mjesto za vas. Zamislite ga kao poboljšanu verziju Facebooka, ali umjesto prijatelja stvarat ćete poslovne veze, promovirati sebe ili vašu firmu kako biste našli najpogodniji posao ili zaposlenike.
Ovaj će vam članak pomoći da glatko uplovite u LinkedIn zajednicu, neovisno o tome tražite li posao ili zaposlenike.


1. Informirajte se


Kao prvo, bilo koji poslovni pothvat neće biti moguć bez određenih informacija. Ako ste izabrali LinkedIn kao stranicu za pronalaženje posla ili zaposlenika, najprije se morate informirati prije nego nepromišljeno uronite u iznimno velik svijet ove stranice. Stvorite osnovni Linkedin profil, upoznajte se sa stranicom, upotrijebite tražilicu kako bi se upoznali s mogućnostima LinkedIn-a, ili jednostavno pročitajte ovaj članak.


2. Koristite pravovaljane informacije


Ukoliko tražite posao ne biste voljeli da vas vaša firma zavede lažnim informacijama, i obrnuto. Poslova i poslovnih prilika je na pretek na LinkedIn-u pa pripazite da ne zavaravate, ne krivotvorite, pružajte točne i provjerene informacije. Ovo uključuje vašu profilnu sliku.


3. Dodajte iskustvo


Uz prethodni savjet, kada stvarate životopis uvijek napišite vaše radno iskustvo, čak i ako ono ne odgovara onome što trenutno želite postići, mogli biste se iznenaditi. Ukoliko nemate radnog iskustva ili ste nova tvrtka, otvoreno to priznajte, svi mi počinjemo od nule.


4. Budite ozbiljni


Pretpostavlja se, ukoliko trebate posao ili zaposlenike svoj ćete zadatak shvatiti ozbiljno. Pripazite da budete profesionalni i ozbiljni u vašim pothvatima kako biste pokazali da ste sposobna tvrtka/individualac koji posao shvaća ozbiljno.


5. Okrenite LinkedIn mogućnosti u vašu korist


A kako pokazati da ste ozbiljni i profesionalni? Pogledajte prvi savjet i potrudite se shvatiti LinkedIn mogućnosti. One su tu kako bi vam pomogle! Podijelite svoje LinkedIn postove na Twitteru, ‘lajkajte’ tvrtke, stvarajte poslovne prilike, I upoznajte se sa stranicom.


6. Pridružite se grupama i raspravljajte o relevantnim pitanjima


Kao i Facebook, LinkedIn nudi mogućnost priključivanja raznim grupama. Na njima se možete povezati s ljudima sličnih interesa, potražiti savjet, potencijalne poslodavatelje ili zaposlenike. Ne ustručavajte se pridružiti.

 

7. Budite oprezni sa slanjem poziva/zahtjeva


Na LinkedIn-u možete stvarati poslovne veze koje će vam korisiti u pronalasku posla ili zaposlenika. No, budite oprezni, iako u mnogome korisni, vaši će se zahtjevi/pozivi negativno odraziti na vas ukoliko budu odbijeni.


8. Držite glavu u igri


Informirajte se o trenutnim pitanjima i poslovima. Neka vam bude navika posjećivati LinkedIN i označavati tvrtke za koje želite raditi kako biste mogli pratiti njihove aktivnosti. Ujedno, poslužite se svim LinkedIn mogućnostima, neka vaš profil uvijek bude nov, suvremen i privlačan potencijalnim klijentima.


9. Promovirajte se


Nemojte sjediti i čekati da prilika ili posao padne s neba. Angažirajte se, pridružujte se grupama, objavljujte statuse, prikažite se u najboljem (ali iskrenom) svijetlu. Neka vaš životopis bude jedinstven i predstavlja samo vas, on je vaša karta za uspjeh.


10. Budite ustrajni


Ukoliko ne probate, nećete ni znati biste li uspjeli. Iako LinkedIn može biti zahtjevan za početnike, nemojte odustajati. Mnogi su uspjeli pa možete i vi. LinkedIn je stranica koja nudi čuda, ali može biti zastrašujuća. Potrudite se i dajte sve od sebe prije nego odlučite odustati. Na LinkedIn-u – upornost i trud se nagrađuju.

0
14 Stvari koje nisu dobre na Linkedin profilu

Povezani postovi

 

Komentari

Nitko još nije komentirao. Budi prvi koji će ostaviti komentar
Already Registered? Login Here
Gost
Ponedjeljak, 01 Ožujak 2021

Zadnji članci